Malt Whisky Yearbook 2007

Ingvar Rönde (redaktör)
2006
ISBN: 0-9552607-1-X

Engelskspråkig utgåva, 273 s

Upplägget är precis detsamma som i föregående del och varför ändra på ett vinnande koncept? Inledningsvis samma högkvalitativa artiklar, även om det svackar på ett par, men det är nog mest en fråga om intresse. För egen del tilltalas jag mer av artiklar om betydelsen av ekfat och om hur destillationsapparaterna fungerar, än om hur whiskymarknaden utvecklas.

Den destillerispecifika delen, drygt 150 sidor, är lika snyggt upplagd som tidigare med ca 120 destillerier, historiska data (uppdaterade för året!), kontaktinformation et c. Notera att även vissa nedlagda destillerier finns medtagna, urvalet tycks vara baserat på vilka malter som faktiskt fortfarande finns på marknaden, sålunda återfinns t ex Glenury, Millburn och Port Ellen redovisade.

Den här utgåvan har kompletterats med ett avsnitt "Whisky Shops", som är en sammanställning av över 100 ställen att köpa whisky på i Europa, sorterade landsvis. Här finns kontaktinformation och webaddress till varje butik samt en kort sammanfattning av vad respektive specialiserat sig inom. Mycket användbart!
I övrigt, se Malt Whisky Yearbook 2006.

Även om du har den senaste årgången, så är även denna utgåva värd att införskaffa, om inte annat för artiklarnas skull!


Betyg: